پیامک یا پیام کوتاه عبارت فارسی شدهی اس ام اس (Short Message Service : SMS) است و به یکی از سرویسهای خطوط تلفن همراه اشاره دارد. تاریخچه پیامک SMS در ایران به ابتدای دهه ۸۰ شمسی باز میگردد. این سرویس نخستین بار در سال ۱۳۸۱ وارد ایران شد و پس از ورود به دلیل هزینهی پایین و استفاده راحت با استقبال بسیار چشمگیر عموم مردم خصوصا جوانان روبرو شد.
در ابتدا پیام کوتاه تنها برای ارتباط بین افراد و برای جنبههای سرگرمی و تفریح استفاده میشد اما در ادامه به دلیل محبوبیت، این سرویس مورد توجه بازاریابان و فعالان حوزه کسب و کار قرار گرفت و شیوهای جدید از بازاریابی تحت عنوان بازاریابی پیامکی شکل گرفت.
در بازاریابی پیامکی بازاریابها یک متن با محتوای ثابت را با اهداف مختلفی از جمله اطلاع رسانی، جذب مخاطب، مشتری، معرفی خدمات و موارد مشابه دیگر برای گروه زیادی از افراد به صورت انبوه ارسال میکنند.
در ابتدای ورود این ابزار به حوزه بازاریابی، فعالان این حوزه از ارسال انبوه پیامک به مشتریان و مخاطبان بازخورد خیلی خوبی دریافت میکردند و بیشتر مخاطبان به این نوع تبلیغات واکنش بهتری نسبت به سایر ابزارها و روشهای تبلیغاتی نشان میدادند؛ اما در ادامه و با پیچیده شده رفتار افراد و تصمیم گیریهای خرید، استفاده از این ابزار کمی تخصصیتر شد به شکلی که در حال حاضر این ابزار به یکی از ابزارهای تخصصی بازاریابی تبدیل شده است. در رابطه با مفید بودن یا نبودن آن بحثهایی زیادی شده است و ما هم در مقاله «آیا تبلیغات از طریق ارسال پیامک انبوه مفید است؟» سعی کردهایم به این موضوع بپردازیم. اما به طور خلاصه اگر بخواهیم توضیحی کوچک بدهیم باید گفت که:
برخی از فعالان حوزه بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ از ارسال پیامک انبوه بازخورد خیلی مثبتی دریافت کردهاند و این ابزار را یکی از بهترین ابزارهای حوزه بازاریابی میدانند و برخی دیگر از این ابزار بازخورد مثبتی دریافت نکردهاند.
دریافت بازخورد مثبت و یا منفی از بازاریابی پیامکی و سامانههای ارسال پیامک انبوه به عوامل مختلفی بستگی دارد که ما در مقاله «عوامل موفقیت در ارسال پیامک انبوه» به آن پرداختهایم و آن را کامل شرح دادهایم.
تا به این جای مقاله دو مفهوم را بیان کردیم؛ اول بازاریابی پیامکی و دوم ارسال پیامک انبوه
با توجه به مواردی که در بالا به آنها اشاره شد قصد داریم پنل ارسال پیامک انبوه را به شما معرفی کنیم.
پنل ارسال SMS چیست؟
برای پاسخ به سوال بالا لازم میدانیم کمی به عقب برگردیم و تاریخچه و روند شکل گیری این موضوع را برای شما شرح دهیم.
در ابتدای ورود این خدمت به ایران، ارسال پیامک انبوه تنها برای تبریک و تسلیت مناسبتهای خاص مانند عید نوروز کاربرد داشت. در آن زمان کاربران یک متن مشخص و ثابت را به وسیله تلفن همراه خود برای مخاطبان ارسال میکردند.
در ادامه ارسال پیامک انبوه مورد استقبال بازاریابها، کسب و کارها و سازمانهای خصوصی و دولتی مختلف قرار گرفت و هر یک از آنها این سرویس جدید را متناسب با اهداف خود مورد استفاده قرار دادند.
اولین مشکلی که در اجرای این استراتژی مشاهده شد محدودیت تعداد مخاطبان بود. یعنی با تلفنهای همراه تنها امکان ارسال پیام کوتاه برای تعداد محدودی از مخاطبان در دسترس بود.
راهکاری که برای حل این مشکل ارائه شد استفاده از دانگلهای ارسال پیامک انبوه بود.
دانگلها سخت افزاری در ابعاد یک فلش مموری هستند که با قرارگیری سیم کارت در داخل آن و اتصال به کامپیوتر و یا لب تاب از طریق نرم افزار مربوطه امکان ارسال پیامک انبوه را فراهم میکنند.
دانگلها راهکار مناسبی برای ارسال پیامکهای انبوه بودند و بسیاری از افراد، کسب و کارها و سازمانها از این روش استفاده میکردند.
در کنار مزایا دانگلها معایبی از جمله سرعت پایین ارسال اس ام اس، مشکل در اتصال، خرابی سخت افزار و مواردی دیگر را داشتند که استفاده از این ابزارها را با کمی دشوای همراه میکرد.
استفاده از سرویس ارسال پیامک انبوه در مسیر پیشرفت بیشتر مورد توجه کسب و کارها قرار گرفت و کسب و کارها از این سرویس برای اهداف خود از جمله تبلیغات، اطلاع رسانی، و موارد مشابه دیگر استفاده میکردند.
در مسیر پیشرفت این خدمات، سازمانهای بزرگی مانند بانکها که دارای تعداد زیادی مشتری بودند به استفاده و ارسال پیامک انبوه روی آوردند و بخشی از خدمات خود را از طریق پیام کوتاه و ارسال پیامک انبوه انجام دادند. به دلیل حساسیت بالای خدماتی که این سازمانها ارائه میکردند استفاده از ابزارها و سخت افزارهایی مانند دانگل که دارای ضریب خطا است موضوعی غیر منطقی بود و این سازمانها برای ارائه خدمات خود نیازمند سرویسی بودند که در کنار راحتی و سهولت دارای ضریب خطای بسیار ناچیزی باشد. برای پاسخ به این نیاز سامانه ارسال پیامک انبوه روی کار آمد.
اگر در رابطه با موثر بودن استفاده از سامانههای ارسال پیامک انبوه هنوز به اطمینان کامل نرسیده است حتما مقاله «آیا تبلیغات از طریق ارسال پیامک مفید است؟» را مطالعه کنید.
پس میتوان به صورت خیلی ساده سامانه ارسال پیامک انبوه را اینگونه تعریف کرد:
سامانهای که از طریق اینترنت به کاربران (افراد حقیقی، حقوقی، صاحبان مشاغل، شرکتها و سازمانهای خصوصی و دولتی) امکان ارسال (دریافت) پیام کوتاه به کلیهی مخاطبانشان را میدهد.
اگر در متن فوق دقت کرده باشید متوجه شدهاید که یکی از بزرگترین مزایای سامانه ارسال پیامک انبوه، راحتی، سهولت و ضریب خطای پایین آن است و به همین دلیل سازمانهای بزرگی مانند بانکها برای جلوگیری از بروز هر گونه خطا از این سامانهها استفاده میکنند. البته علاوه بر موارد گفته شده استفاده از پنلهای ارسال SMS مزایای دیگری از جمله افزایش نرخ تعامل یا Engagement هم در پی خواهد داشت که به صورت کامل در مقاله مزایای استفاده از پنلهای ارسال SMS در رابطه با آن با شما سخن گفتهایم.
اکنون این سوال مطرح میشود:
بهترین سامانه و پنل ارسال پیامک (SMS) تبلیغاتی و خدماتی در ایران کدام است؟
شرکتهای مختلفی در کشور وجود دارند که خدمات ارسال اس ام اس انبوه را ارائه میکنند و هر یک از این شرکتها براساس خدماتی که ارائه میدهند و مزایایی که دارند مورد توجه کسب وکارهای مختلفی قرار دارند. اما شاید این سوال مطرح شود که:
بهترین سامانه و پنل ارسال پیامک در ایران کدام است؟
برای انتخاب یکی از شرکتهای ارائه دهنده این خدمات به عنوان بهترین شرکت و یا مقایسه شرکتهای مختلف ارائه دهنده این سرویسها با یکدیگر روشهای مختلفی از جمله مطالعه مقالات نقد و بررسی، صحبت با شرکتهای ارائه دهنده ای سرویسها و موارد مانند آن وجود دارد. ما در مقاله بهترین سامانه و پنل ارسال پیامک انبوه در ایران به این موضوع به صورت کامل پرداختهایم و شما با مطالعه آن مقاله میتوانید دید خوبی از شرکتهای ارائه دهنده این سرویسها بدست بیاورید. اما شاید یکی دیگر از روشهای خوب برای مقایسه، بررسی تعرفه و قیمت ارسال پیامک با استفاده از سامانههای ارسال پیامک انبوه و بررسی مشتریان شرکتهای ارائه دهنده سامانههای ارسال پیامک انبوه است.
زیرا نقدهایی که در رابطه با شرکتها در وب سایتها و فضاهای مختلف نوشته شده است امکان دارد جنبه تبلیغاتی داشته و یا با نیتهای سویی نوشته شده باشد. همچنین با بررسی وب سایت و یا صحبت با شرکتهای ارائه دهنده این سرویسها تنها نقاط قوت شرکتها گفته میشود و در رابطه با نقاط ضعف آنها هیچ صحبتی نمیشود و نقاط ضعف پوشیده میماند.
شرکت رهیاب پیام گستران یکی از بزرگترین شرکتهای ارائه دهنده سامانههای ارسال پیام کوتاه است که به دلیل کیفیت بالای خدمات و پشتیانی بسیار قوی بانکهای بزرگی همچون ملی، ملت، پارسیان، پاسارگاد، کشاورزی، تجارت، قوامین، سینا، سپه، توسعه تعاون، اقتصاد نوین، بانک مسکن، مهر اقتصاد و قرض الحسنه رسالت از مشتریان آن هستند. همچنین مشتریان شرکت رهیاب پیام گستران علاوه بر بانکها به سازمانهای بزرگ دیگری هستند که در ادامه می خوانید:
شماری از مشتریان گروه رهیاب
قوه قضاییه، گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان تامین اجتماعی، بیمه ایران، دانشگاه شهید بهشتی، مجتمع فنی تهران، مرکز مدیریت حوزه علمیه، ستاد اقامه نماز، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، موسسه خیریه کهریزک، نفت ایرانول، شرکت سایپا یدک، امداد خودرو سایپا، شرکت تپسی، چرم درسا و گروه آموزشی جوکار (گاج) خدمات خود را ارائه میدهد.
بی شک انتخاب یک شرکت از سوی تعداد زیادی شرکت و سازمان بزرگ اتفاقی نیست و نشان از کیفیت خدمات شرکت رهیاب پیام گستران با نام تجاری هوبرنیکس دارد.